
.jpg)
Vi på Klarna vill göra vardagen lite enklare för studenter. Genom att stödja Stipendum.se hjälper vi fler att hitta stipendier, så att de kan fokusera på det som verkligen räknas – sina studier och framtida drömmar – utan att oroa sig för ekonomin.
.png)

Vi på Volvo är stolta över att stödja Stipendum.se och ge studenter i Göteborg möjligheten att hitta stipendier. Genom detta initiativ vill vi bidra till att fler kan fokusera på sina studier och utveckla framtidens lösningar, här i hjärtat av vår hemstad.
.png)

Vi på Adlibris stödjer Stipendum.se för att göra det enklare för studenter att få tillgång till stipendier, vilket stärker deras möjligheter att investera i sin utbildning och hitta rätt litteratur för sina studier.
Du som student har dessutom alltid rätt 10% rabatt på all kurslitteratur.


Vi på IKEA vill hjälpa studenter att skapa en bättre vardag. Genom att stödja Stipendum.se ger vi fler möjligheten att hitta stipendier, så att de kan fokusera på sina studier och inreda sina livsdrömmar, utan att kompromissa med plånboken.


Vi på Sannegårdens Pizzeria stödjer Stipendum.se för att ge studenter i Göteborg en bättre chans att hitta stipendier. Vi vill bidra till att fler kan fokusera på sina studier och samtidigt njuta av en (pizza)bit av vår stad, oavsett plånbokens storlek.


Vi på Centigo är din lokala supporter, och genom att sponsra Stipendum vill vi hjälpa unga talanger att förverkliga sina drömmar. Det är vårt sätt att bidra till framtidens ledare och skapa långsiktiga värden för både individ och samhälle.
Vår lokala kontakt heter Oscar Kjellström och nås på oscar.kjellström@centigo.se.
.png)

Vi på Maxi ICA Stormarknad Högsbo stöttar Stipendum.se för att hjälpa studenter i Göteborg att hitta stipendier. Vi vill göra det enklare för dem att fokusera på sina studier och vardag, så att de kan nå sina mål med lite mer trygghet och stöd från oss i närområdet.
Stipendium för teknikintresserade studenter vid LiU, campus Norrköping
Norrköping Polytekniska Förening är en förening för alla med stort teknikintresse. En del av föreningens verksamhet är att förvalta en stipendiefond och uppmuntra tekniska studier hos olika målgrupper.
Utfärdare
Norrköpings Polytekniska förening
Uppskattad utdelningssumma baserat på tidigare år
Beskrivning
Om föreningen
Norrköping Polytekniska Förening är en förening för alla med stort teknikintresse. En del av föreningens verksamhet är att förvalta en stipendiefond och uppmuntra tekniska studier hos olika målgrupper. Genom detta stipendium vill föreningen främja intresset för teknik och uppmuntra studier inom olika tekniska områden i Norrköping.
Vem kan söka?
Stipendiet riktar sig till studenter och forskarstuderande vid LiU, campus Norrköping. De sökande har någon form av teknisk inriktning på sin utbildning eller på det projekt som ansökan avser. Exempel på vilka som kan söka är:
- Studenter på ingenjörsprogram, lärarprogram med inriktning mot teknik eller andra utbildningar med tekniskt innehåll.
- Studentföreningar med syfte att främja teknikintresse.
- Forskarstuderande med teknisk inriktning.
För vad kan stipendiet sökas?
Stipendier kan exempelvis sökas för:
- Stöd till kostnader i samband med examensarbete.
- Stöd till projekt inom utbildningen.
- Uppmuntran till studenter med framgångsrika studier.
- Andra projekt som främjar den tekniska utbildningen och forskningen vid campus Norrköping.
Ansökningar kommer att bedömas av föreningens stipendiegrupp utifrån tekniskt/vetenskapligt värde. Det ses positivt om sökt ändamål ligger i linje med föreningens intressen, t.ex. anknytning till Norrköping.
Rapportering
- Den som får stipendium för ett projekt ska i dokumentationen av projektet ange att det har sponsrats genom ett stipendium från Norrköpings Polytekniska Förening.
- Föreningen vill att alla som får stipendium för något slags projekt eller examensarbete kortfattat återkopplar till föreningen och redogör för hur medlen använts. Detta ska ske via e-post till stipendie@polytekniska.se, senast 6 månader efter avslutat projekt.
- Väl genomfört projekt kommer också ges möjlighet att presenteras vid ett av föreningens medlemsmöten.
Ansökningsprocess
Hur söker jag?
- Din ansökan skickas med e-post till ann-christin.noren@liu.se. Använd rubriken ”Stipendieansökan”.
- Hela ansökan skickas som ett (1) PDF-dokument. Lägg samman de olika delarna av ansökan och skapa en samlad PDF. Detta är ett formellt krav och om ansökan innehåller flera dokument kommer den att skickas tillbaka med uppmaning om att göra om den.
- Ansökan får maximalt omfatta tio sidor, om inte annat anges.
Ansökningsperiod
Ansökningsperioden för 2025 är 23 september till 21 oktober. Utfall meddelas i slutet av november.
Vad ska ansökan innehålla?
- Namn på stipendiet du söker
- Redogörelse som visar att du är behörig för stipendiet
- Motivering till varför du bör tilldelas stipendiet, inklusive projektbeskrivning om det är ett projekt du söker för (max 5000 tecken)
- CV (max två sidor)
- Studieresultat (Ladokutdrag)
- Eventuellt andra meriter som du tycker är viktiga för urvalet
Vad händer efter ansökan?
Beslut om tilldelning av stipendier fattas av en grupp utsedda representanter för Linköpings universitet, campus Norrköping. När beslut är fattat meddelas varje sökande om utfall för sin egen ansökan.
Upptäck andra stipendier
Stipendums målsättning är att nå ut till Sveriges samtliga
1 225 743 studenter
fördelade över
1 700+ skolor och lärosäten



